Frontérzékenység – A legfontosabb tennivalók

Érezte már magát fáradtnak vagy kimerültnekFejfájástól szenved, szédülrossz a közérzete, semmihez sincs kedve? Lehet, hogy Ön az időjárás-érzékenység tüneteit vette észre magán.

Az emberek többségének az időjárás ténylegesen az idegeire megy. Sajnos, a témában igen kisszámú tudományos kutatást végeztek, de ez nem jelenti azt, hogy az időjárás-érzékenység nem létezik, vagy azt, hogy az orvosoknak nem lenne kötelező kezelniük az ilyen problémákkal küzdő embereket. A tudomány felzárkózásával a frontérzékenység remélhetőleg nagyobb figyelmet kap majd és bővülni fognak azok a lehetőségek, melyek segítenek a szenvedőkön.

A németeknek 60%, az amerikaiaknak viszont csak 30%-a vallotta magáról azt, hogy frontérzékenységtől szenved. Mi lehet a nagy eltérés oka? Egyes szakértők úgy vélik, hogy a panaszkodók inkább csak kibúvókat keresnek a problémáikra ahelyett, hogy egészségtelen életmódjukat felismerve, bevezessék a szükséges változtatásokat. Mások arról vitatkoznak, hogy a nagyobb odafigyelés, a megoldások keresése, komoly eredményeket hozhatna, melyek csökkentve a frontérzékenység okozta problémákat, hatással lehetnének az egész társadalom életére.

Az igazság valahol a kettő között van. Nem robotok vagyunk, hanem emberi lények, akik évmilliók alatt fejlődtek erre a szintre. Akár tetszik akár nem, mind részesei vagyunk a természetnek. Annak ellenére, hogy a technológiai újítások megpróbálnak elszakítani, eltávolítani tőle, ugyanúgy függünk a természettől, ideértve természetesen az időjárást is. Sok állat és növény képes érzékelni és nyomon követni az időjárás változásait. A madarak például érzik a barommetrikus nyomás változását, megérzik előre a „rossz” időt és elkezdik ilyenkor felhalmozni a táplálékot. Mindezek mellett a nagy mértékű stressz, a megváltozott táplálkozási szokások, a mozgásszegény életmód is nagyban hozzájárulhat ahhoz, hogy szervezetünk kevésbé toleráns az ide-oda csalinkázó időjárás, kénye-kedve ellen.

A frontérzékeny ember, változó intenzitással reagálhat az időjárás elemeinek alakulására, mint például légnyomás különbség, hőmérséklet, és páratartalom. Ezek befolyásolhatják a személy állapotát és bizony akár rosszabbíthatják is a tüneteket.

Tünetek:
Megnövekedett ingerlékenység, agresszió, szorongás, depresszió, kedvtelenség, fáradtság, a koncentráció hiánya
Alvás zavarok
Fejfájás, migrén
Szív és keringési zavarok
Émelygés és szédülés
Fantom fájdalom
Reumatikus panaszok

A tünetek változhatnak kortól, nemtől, életmódtól függően és erősségük, sajnos az idő múlásával nőhet. Befolyásolhatja még a meggyengült immunrendszer is, illetve a fizikai erőnlét hiánya.

A tudomány mai állása szerint (kutatások által igazoltan), ezekre a panaszokra a vitaminok, az ásványianyagok és a gyógynövények nagy segítségünkre lehetnek, mint pl.:

Withania Somnifera – Támogatást nyújt az idegrendszer számára mentális feszültség esetén. Táplálja az idegeket, javítja az idegsejtek működését, segítve ezzel a nyugalom megőrzését.

B12,B6,B1 vitaminok, Niacin – Hozzájárulnak az idegrendszer megfelelő működéséhez.

B12, B6, B1-vitamin, Niacin, Folát, Magnézium – Hozzájárulnak a megfelelő pszichológiai funkció fenntartásához.

B12, B6-vitamin, Folát, Magnézium, Niacin, Pantoténsav – Hozzájárulnak a fáradtság és kifáradás csökkentéséhez.

Pantoténsav – Hozzájárul a megfelelő mentális teljesítményhez.

Magnézium – Hozzájárul az idegrendszer megfelelő működéséhez.

Cink – Hozzájárul a normál szellemi működés fenntartásához.

Tiamin – Hozzájárul a szív megfelelő működéséhez.

Mangán –  Hozzájárul a szervezet energiatermelő anyagcsere-folyamataihoz és a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez

Szóval akad azért némi segítség a frontok bántó hadakozása ellen. Az idegrendszer normális működését elősegítő vitaminokkal, ásványi anyagokkal, ételeink tudatos megválasztásával, egy gyógynövényteával, relaxációs gyakorlatokkal, akár el is kerülhetjük, de mindenképp csökkenteni tudjuk ezeket a zavarokat okozó kellemetlen tüneteket.

Mint például a Brandenburg Neuro– val is, …de ezt ugye mondanom sem kellett. 🙂

Írta: Brandenburg Ottó Ferdinánd

Felhasznált irodalom:  Manfred Kaiser – Weather Sensitivity

  • Brandenburg Angio

    3190 Ft
  • Brandenburg Béta-Glükán Plusz

    2690 Ft
  • Brandenburg Neuro

    3690 Ft
  • Mesterhármas csomag

    8090 Ft